Welkom op de website van Het Wevershuisje.


In Memoriam Frans van der Pijl


Frans van der Pijl


Geboren op 12 mei 1950 te Velsen- Noord

Overleden op vrijdag 8 december 2017 te Almelo


Vele jaren werkte Frans bij Vroom en Dreesman in Almelo. Wie kende hem niet? Als toezichthouder was hij zichtbaar voor elke klant. 

Helaas voor hem sloot V&D in februari  2004 de deuren en hij heeft als laatste de deur echt gesloten. Het was fijn voor Frans dat hij bij de opening dit jaar van de appartementen van “Het Warenhuis” de deur weer mocht openen.

Na de sluiting van V&D is Frans vrijwilligerswerk gaan doen bij het Wevershuisje. En niet zomaar vrijwilliger,Frans was het Wevershuisje. Met hart en ziel was hij coördinator, gastheer, stadsgids en hij organiseerde alle activiteiten die wekelijks plaatsvonden in en om het Wevershuisje. Frans, onder de rook van Amsterdam geboren, was zo trots op Almelo dat hij voor promotie van de stad zelfs naar Duitsland gaat om Almelo en het Wevershuisje op de kaart te zetten. Dit allemaal samen met zijn Femie. Daarnaast was hij natuurlijk in de Sinterklaastijd altijd gastheer voor de kinderen. Wij moeten allemaal nog terug denken aan zijn glansrol van beul tijdens de opvoering van het proces tegen Gerrit Jan Pieperiet op het Kerkplein en met Kerst stond hij de eigengemaakte snert aan te bieden. Frans wilde ook dit jaar spulletjes gaan kopen voor de snert maar helaas tijdens die activiteit kreeg hij een hartstilstand.

We zullen Frans heel erg missen en wensen Femie en de kinderen veel  sterkte in de komende tijd. 

Het bestuur en vrijwilligers van het Wevershuisje, Almelo
Almelo, 9 december 2017

Zie ook de vermelding in de
TcTubantia----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Midden in het hart van Almelo, bij de Grote Kerk, vindt u een uit het begin van 1600 stammende stadsboerderij.

Een karakteristiek oud huisje met vakwerkmuren, wand- en plafondschilderingen.


In het Wevershuisje is er een permanente expositie van 'VAN VLAS TOT LINNEN', met o.a. een 300 jaar oud weefgetouw, spinnewielen, diverse textielwerkvormen en oude gereedschappen.


Er worden met regelmaat demonstraties gegeven van oude ambachten zoals weven, spinnen, kantklossen en zijde schilderen. Klik op Agenda.

Vanaf de lente, als de kersenbomen in volle pracht en glorie bloeien, is het goed toeven op het erf : onder genot van een kopje koffie kunt u genieten van dit rustieke plekje. Naar wens kunt u daarna een gratis rondleiding krijgen door het museum.


Het is ook een schitterende lokatie voor trouwreportages!


Het Wevershuisje is te vinden aan de Kerkengang nr. 5 in Almelo

(zoom in door op + te klikken in de kaart rechtsonder)


Voor de feestdagen leuke presentjes in het winkeltje.


- vingerhoedjes

- authentiek geweven theedoeken voorzien van logo Wevershuisje

- boeken over (oud) Almelo

Etc

 
Banner
Banner
Banner

Het opbomen van het weefgetouwBinnen in het WevershuisjeWasdag

‘Het Wevershuisje’ - Kerkengang 5 - 7607 BR Almelo - Tel. 0546-852 701 - Email: info@wevershuisje.nl - KvK 41028692 - Rabo NL13RABO0354878298 GOOGLE MAPS