Welkom op de website van Het Wevershuisje.

Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur.

Ook Stadswandelingen weer volop mogelijk, uiteraard op afspraak.

In verband met de versoepelde richtlijnen van het RIVM ingaande 26 juni jl. en mede in verband met de beperkte ruimte in het Wevershuisje is enkel een naleving van de 1,5 meter regel verplicht.

Natuurlijk geldt voor iedere bezoeker: Heeft u Corona gerelateerde klachten: Blijf thuis!

Door toenemende drukte na de coronaperiode zijn wij weer naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers om onze stadsboerderij te bemensen en bezoekers rond te leiden. Dit betekent in de praktijk een aanwezigheid van ca. een middag in de 2 weken en deel uitmaken van een groep ontzettend gezellige vrijwilligers.

Neem bij interesse en voor meer informatie contact op met het bestuur via info@wevershuisje.nl

almelo wevershuisje ©foto eric brinkhorst

Midden in het hart van Almelo, bij de Grote Kerk, vindt u een uit het begin van 1600 stammende stadsboerderij. Een karakteristiek oud huisje met vakwerkmuren, wand- en plafondschilderingen.

In het Wevershuisje is er een permanente expositie van ‘VAN VLAS TOT LINNEN’, met o.a. een 300 jaar oud weefgetouw, spinnewielen, diverse textielwerkvormen en oude gereedschappen.

almelo wevershuisje ©foto eric brinkhorst

Er worden met regelmaat demonstraties gegeven van oude ambachten zoals weven, spinnen, kantklossen en zijde schilderen. Klik op Agenda.

Vanaf de lente, als de kersenbomen in volle pracht en glorie bloeien, is het goed toeven op het erf : onder genot van een kopje koffie kunt u genieten van dit rustieke plekje. Naar wens kunt u daarna een gratis rondleiding krijgen door het museum.

almelo wevershuisje ©foto eric brinkhorst

Een voorproefje vindt u hier waarbij u wordt doorverwezen naar Almelo, Erfgoed op de Kaart.

Het is ook een schitterende locatie voor trouwreportages!

Het Wevershuisje is te vinden aan de Kerkengang nr. 5 in Almelo

(zoom in door op + te klikken in de kaart rechtsonder)