Welkom op de website van Het Wevershuisje.In verband met de maatregelen die de overheid heeft genomen om het Coronavirus COVID-19  in te dammen, zijn wij wederom genoodzaakt geweest om het Wevershuisje tijdelijk te sluiten.


Het Wevershuisje blijft helaas tot 1 maart 2021 gesloten. 


De stadswandelingen gaan, aangepast in zeer kleine groepen van maximaal 4 personen, door.Het Wevershuisje heeft ook geparticipeerd in de totstandkoming van De Grote Almelose Ouderen TV Show 2020 welke via AAVISIE te zien was op zaterdag 19 december jl. Samen met Thijs Kemperink heeft onze stadsgids Gerard Oostelaar de kijker meegenomen naar enkele van de vele mooie plekken in Almelo Als u deze nog eens wilt bekijken zie de link onder nieuws.

Het Wevershuisje participeert in de herdenking van 75 jaar bevrijding van Almelo. Zie de gemeenschappelijke website van de provincie Overijssel hier.


Midden in het hart van Almelo, bij de Grote Kerk, vindt u een uit het begin van 1600 stammende stadsboerderij. Een karakteristiek oud huisje met vakwerkmuren, wand- en plafondschilderingen


Wevershuisje vierde onlangs haar 36 jarig bestaan, zie onder nieuws.


Midden in het hart van Almelo, bij de Grote Kerk, vindt u een uit het begin van 1600 stammende stadsboerderij. 
Een karakteristiek oud huisje met vakwerkmuren, wand- en plafondschilderingen


In het Wevershuisje is er een permanente expositie van 'VAN VLAS TOT LINNEN', met o.a. een 300 jaar oud weefgetouw, spinnewielen, diverse textielwerkvormen en oude gereedschappen.

Er worden met regelmaat demonstraties gegeven van oude ambachten zoals weven, spinnen, kantklossen en zijde schilderen. Klik op Agenda.

Vanaf de lente, als de kersenbomen in volle pracht en glorie bloeien, is het goed toeven op het erf : onder genot van een kopje koffie kunt u genieten van dit rustieke plekje. Naar wens kunt u daarna een gratis rondleiding krijgen door het museum.

Een voorproefje vindt u
hier waarbij u wordt doorverwezen naar Almelo, Erfgoed op de Kaart.

Het is ook een schitterende locatie voor trouwreportages!


Het Wevershuisje is te vinden aan de Kerkengang nr. 5 in Almelo

(zoom in door op + te klikken in de kaart rechtsonder)


Voor de feestdagen leuke presentjes in het winkeltje.


- vingerhoedjes

- authentiek geweven theedoeken voorzien van logo Wevershuisje

- boeken over (oud) Almelo

Etc

 
Banner
Banner
Banner

Het opbomen van het weefgetouwBinnen in het WevershuisjeWasdag

‘Het Wevershuisje’ - Kerkengang 5 - 7607 BR Almelo - Tel. 0546-852 701 - Email: info@wevershuisje.nl - KvK 41028692 - Rabo NL13RABO0354878298 GOOGLE MAPS